Restaurant

J.C. Braakensiekzaal

Restaurant afhuren? Kom langs bij Paardenburg. Wij bieden meerdere zalen voor private dining, feesten en jubilea. Ontdek onze unieke brasserie en zaal van het restaurant: de J.C. Braakensiekzaal om af te huren. Locatie: nabij Amsterdam, bij Ouderkerk aan de Amstel in Amstelveen.

Uniek restaurant met historische schilderijen

Ons restaurant en authentieke J.C. Braakensiekzaal maakt een grote knipoog naar de staart van de Gouden Eeuw. De eeuw waarin Paardenburg werd opgericht. Deze ruime zaal is ideaal om af te huren voor verjaardagsrecepties, bruiloften, jubilea, zakelijke evenementen en diners of besloten diners en private dining. Ons restaurant afhuren kan ik verschillende opstellingen en op ieder gewenst dagdeel. Zakelijk maar ook voor feesten in de privésfeer. Heb je specifieke wensen, vragen of wil je weten waar je aan toe bent als ons restaurant afhuurt? Neem contact met ons op, we helpen je graag op weg met een prijsindicatie, het maken van je planning en de zaken waar je aan moet denken als je een restaurant afhuurt. Contact opnemen 

Theatre/ceremony: 55

Deze indeling werkt goed voor trouwerijen, presentaties of workshops. Alle aandacht gaat naar voren, de plek waar het bruidspaar, de presentator of een live optreden dat de aandacht verdient. 

Sit down dinner: 65

Tafelen in een sfeer…, die moet je komen proeven. Deze zaal brengt iedere bezoeker direct op zijn gemak. Het is als thuiskomen. Deze zaal is ideaal voor feestelijke diners en zakendiners met een persoonlijke touch.

Walking dinner: 85

Een receptie, borrel of walking dinner, in zakelijke of privésfeer. In deze stijlvolle en historische zaal ben je van alle gemakken voorzien en is alles dicht bij: de keuken, toiletten, achtertuin, de serre en entree.  

Party layout: 85

De feesten die hier worden gehouden zijn per definitie een succes. De unieke sfeer, plek voor live optredens, een band, DJ of fotobooth. Het dak gaat er af. Geniet van de historie, het heerlijke eten, de mooiste wijnen en elkaar!

Johan Coenraad Braakensiek

De schilderijen in deze zaal werden rond 1890 geschilderd door Johan Coenraad Braakensiek, in die tijd een bekende kunstenaar en professioneel illustrator. Hij maakte illustraties voor kranten, tijdschriften en boeken. De illustraties van het boek Dik Trom zijn bijvoorbeeld van zijn hand, ook is er een werk van hem in het Rijksmuseum te zien. Het verhaal gaat dat hij een vaste gast was die op een gegeven moment zijn barrekening niet meer kon betalen. In ruil daarvoor maakte hij deze serie schilderijen welke tot op de dag van vandaag de brasserie van Paardenburg verfraaien.

GRATIS LUNCH

Kom langs voor een vrijblijvende bezichtiging. We ontvangen je met een gratis lunch voor twee in onze brasserie.

 

Maak een afspraak

Vul je gegevens en datum van voorkeur in. Tot snel!

Subscribe to our newsletter for the latest updates!

Schrijf je hieronder in
voor onze nieuwsbrief!

Laat uw naam en e-mail adres achter.